Bitcoin Walvis Gemeenschap bloeit als Thanksgiving Weefgetouwen

De Bitcoin walvisniveaus bereiken jaarlijkse hoogtepunten als het ethereum voorbij de 500 dollar stijgt en de aandelenmarkten worden ondersteund door de COVID-vaccinhoop.

In het kort

  • Het aantal grote HODLers van Bitcoin bereikt jaarlijks een hoogtepunt.
  • Ethereum, XRP en Cardano zagen allemaal een sterke groei in het weekend.
  • Ook de aandelenmarkten hebben zich positief ontwikkeld dankzij de COVID-vaccincampagne.

Het is walvisseizoen in crypto. Het aantal adressen met belangrijke bedrijven is gestaag gegroeid omdat de prijs van Bitcoin de afgelopen maanden is verdubbeld.

Een Bitcoin-walvis, gedefinieerd als een portemonnee met meer dan 10.000 Bitcoin, heeft volgens analytisch bedrijf Santiment jaarlijkse hoogtepunten bereikt. Er zitten nu zo’n 114 portemonnees in de Bitcoin OG club, maar het aantal portemonnees met 1.000-10.000 Bitcoin is ook gegroeid tot 2.449.

De reden, volgens onderzoek gepubliceerd door Pantera Capital, is dat bedrijven als PayPay en Cash elke nieuwe Bitcoin opkopen terwijl deze wordt gedolven.

Ze worden vergezeld door andere grote investeerders die miljoenen Bitcoin aan hun banksaldo’s toevoegen, waaronder Grayscale en MicroStrategy die miljoenen hebben verdiend aan de rentehouding die Bitcoin met zich meebrengt.

Terwijl in de vorige stierenrennen de Bitcoin-liquiditeit werd aangesproken, zijn de zaken deze keer anders. Ongeveer 77% van alle 14,8 miljoen gedolven Bitcoins zitten in een illiquide portemonnee (portemonnees die niet veel Bitcoin sturen, maar zich er wel aan vastklampen).

Dit toont aan dat de walvissen de Bitcoin willen opeten en wachten tot de waarde ervan toeneemt. Sommigen hebben zich afgevraagd of dit leidt tot een tekort aan Bitcoin.

Alt-seizoen komt

In het weekend, terwijl Bitcoin’s prijs een beetje een ritje in de achtbaan maakte voordat hij zich rond de $18.500 vestigde, schoot de rest van de markt omhoog.

Ethereum leidde de lading, met een winst van 8,6% in de afgelopen 24 uur met de koers van de valuta naar $600. Eind vorige week overtrof Ethereum de $500 mijlpaal, een prestatie die sinds 2018 niet meer is gehaald.

Elders in de hoogste 20, groeide Cardano door 22% die zijn wekelijkse aanwinsten aan 50% neemt, was XRP omhoog 5.6% en Tezos 12.8%.

Deze ,,alt-munt“ boom heeft crypto de markt GLB manier boven het $500 miljard teken geduwd.

Beurzen boeien door COVID race

Op de aandelenmarkten zullen Amerikaanse beleggers een verkorte week hebben vanwege Thanksgiving. Maar ondanks de verkorte week hebben de S&P, Dow en Nasdaq futures allemaal goede weekenden gehad en naderen ze de uitbundige hoogtepunten van eerder in de week.

Dat lijkt grotendeels te wijten aan de race om een COVID-vaccin te vinden en in te zetten dat steeds drukker wordt. Over de nacht AstraZeneca en Oxford University’s coronavirus vaccin heeft bewezen een werkzaamheidsgraad van 70% te hebben, terwijl Pfizer heeft gezegd dat het zal streven naar noodgevallen goedkeuring om te beginnen met zijn vaccin uit te rollen.

Dat heeft geleid tot optimisme in de markten. Maar voor detailhandelaars die hopen enkele verliezen van vroeger op het jaar terug te krijgen, hebben staten over de V.S. avondklok, stay-in-place adviezen en masker-dragende mandaten toegevoegd.

Dit komt omdat Amerika geen deksel lijkt te kunnen zetten op zijn stijgende zaken. De dagelijkse nieuwe gevallen zitten nu bij ongeveer 168.000 per dag aangezien COVID het leven van meer dan 255.000 Amerikanen heeft genomen en meer dan 12 miljoen besmet.

Terwijl de online detailhandelaren hebben geprofiteerd van de toename van de digitale uitgaven, zullen die in de hoofdstraat blijven worstelen.

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.