De bareigenaar wil twee New Yorkse waterdrankjes verkopen voor $1M in Bitcoin.

„Ik hoop dat ik een van deze crypto dudes vang die altijd al een bar wilde bezitten,“ zei Patrick Hughes.

De bareigenaar en de crypto-enthousiasteling Patrick Hughes van de Stad van New York biedt aan om twee van zijn populaire restaurants in de buurt van de Keuken van de Hel van Manhattan voor cryptocurrency te verkopen.

Volgens een rapport van de New York Post accepteert Hughes crypto-betalingen in de vorm van Ether (ETH) of Bitcoin (BTC) voor de verkoop van Hellcat Annie’s en Scruffy Duffy’s op 10th Avenue in New York City. Op een bordje voor de bars staat dat de vraagprijs 800 ETH of 25 BTC is voor beide eigendommen – ruwweg 1 miljoen dollar op het moment van publicatie.

„Ik hoop een van deze crypto dudes te pakken te krijgen die altijd al een bar wilde bezitten,“ zei Hughes, verwijzend naar crypto als gedecentraliseerd, globaal, en een „hete valuta.“

De 56-jarige Queens inheemse eigenaar noemde de sluitingen veroorzaakt door de wereldwijde pandemie als een van de redenen voor de verkoop. Hughes meldde dat hij gedwongen was om het aantal medewerkers van Hellcat Annie’s en Scruffy Duffy’s met ongeveer 90% te verminderen, van 50 mensen voor de uitbraak van maart tot „vijf of zes“ vandaag.

Ondanks de schijnbaar allereerste verkoop van een NYC bar voor crypto, bekritiseerden sommigen in de sociale media Hughes voor de timing. De prijs van Bitcoin is gestegen tot nieuwe hoogtepunten in het nieuwe jaar, terwijl bedrijven in New York nog steeds te lijden hebben onder de gevolgen van de pandemie.

„NYC is op dit moment een snel depreciërend goed met de uittocht van mensen die de stad verlaten,“ zei Redditor Chuyito. „Harde pas.“

„Lijkt erop dat hij het aantal kopers voor zichzelf verlaagt,“ zei Crypto Twitter gebruiker dladowitz. „Niemand gaat zich verbinden aan een prijs in BTC met een 30 dagen durende sluitingsperiode voor escrow. Kan je prijs verdubbelen.“

Bars en restaurants hebben crypto adoptie gepromoot door Bitcoin betalingen aan te bieden als ruilmiddel. Kamer 77, een bar en restaurant in Duitsland, was een van de eerste bedrijven die Bitcoin accepteerde, waarbij een klant in mei 2011 een biertje kocht. Het etablissement sloot haar deuren in oktober, wat door de klanten wordt gespeculeerd als gevolg van de pandemie.

Op het moment van publicatie is de prijs van Bitcoin $37.761, na een daling van 6% in de laatste 24 uur. De prijs van ETH is de afgelopen week met 21% gestegen tot 1.266 dollar.